Förlag

Jag är nyfiken på förlag. Varför? Manuset är klart, och även konverterat till en riktig inlaga. Den bollade jag och formgivaren fram och tillbaka ett antal gånger. Till slut påminde processen om leken Finn fem fel (som gömde sig så listigt de bara kunde), och på sätt och vis var det roligt. Men tiden var knapp.

Och nu skickar jag manuset till alla möjliga förlag. Blir manuset antaget eller refuserat? Det vet man ju aldrig (läste nyss att optimister lever längre). Andra alternativ finns det också. Men först testar jag detta.

Första frågan – vilka förlag finns det? – har jag fått besvarad efter några sekunders googlande. Hittade en lista i Wikipedia (parallellt föddes en till fråga: ska jag verkligen skicka manuset till de ALLA, om jag blir refuserad hela tiden):

Inte alla förlag är med: Nicole Publishing, till exempel. Men listan har nog inte uppdaterats ett tag.

Inga hybridförlag heller finns där. Och på tal om det… Vilka känner jag om? Publit, Vulkan som leder associationskedjan till Lava, BoD, Ebes förlag, Ordberoende förlag, Hoi.

Min stora dröm dock är att manuset blir till en ljudbok. Att det får sin egen röst som ska viska i människors öron, berätta om den sidan av livet som håller sig i det dolda, i mörkret, bakom ridån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s